Avantatges del parquet sintètic

Vols reformar el terra? Coneixes els avantatges del parquet sintètic i per que és una tendència a l’alça?

Si et planteges fer un canvi al terra de casa, les avantatges del parquet sintètic o laminat són moltes ja que aporta la calidesa i l’ estil de la fusta amb una relació qualitat- preu molt bona. És per això que a dia d’ avui cada vegada són més les persones que trien aquesta opció per reformar el terra de casa.

Al mercat hi ha una gran varietat de models, estils i acabats de terres sintètics, la qual cosa fa que a vegades resulti difícil saber escollir quin és el millor parquet per a cada cas. Et donem algunes claus i consells per que encertis a la teva elecció.

“Informa’t abans de triar el terra i trepitja sobre segur”

Avantatges de colocar parquet laminat flotant

Els beneficis d’escollir un terra sintètic estant fent guanyar terreny als parquets de fusta tradicionals. Això es degut principalment a varis motius que et resumim a aquesta llista:

Característiques del parquet sintètic flotant

  • Una excel.lent rel.lació qualitat preu.
  • Un ampli catàleg d’acabats i textures .
  • Varietat de colors.
  • Diferents qualitats i resistències.
  • Instal.lació ràpida.
  • No necessita obres.
  • No precisa manteniments de polit o vernís.
  • La neteja és senzilla.

Quin parquet laminat escollir? Quin terra sintètic és millor?

La diferència entre els diferents parquets laminats i revestiments sintètics de terra que hi ha al mercat es basa sobretot a la seva resistència. La resistència dels terres laminats està regulada per la norma europea EN 13329. Aquesta normativa regeix els diferents paràmetres d’abrasió provocats pel desgast del fregament d’ unes rodes de fibra de vidre. Com a resultat d’aquesta prova apareix una classificació de 6 categories de resistència que van des de AC1 al AC6. Sent la AC6 el revestiment més resistent del mercat. Això vol dir que existeix una gran varietat de terres sintètics per triar el que més convingui per cada cas.

A la majoria de casos aquesta resistència afecta directament a la durabilitat del terra. Per tant depèn de la zona de la casa a on es vulgui instal·lar interessa col·locar un tipus de terra o un altre.

Nosaltres recomanem col·locar un parquet de qualitat, això vol dir ja que estem parlant amb categories instal·lar un AC4 en el cas de que prioritzis en un producte econòmic. Per exemple, per una segona vivenda, una habitació infantil ó una vivenda per llogar. O un AC5 si és per la cuina de casa ó per la vivenda habitual ó si tenim mascotes .

De què està fet el parquet sintètic

El parquet sintètic està fet de làmines de fibra de fusta comprimida enganxades unes amb altres formant una tarima compacta. La forma d’aconseguir-ho és a través de resines d’alta resistència. La capa superior és la que dona l’acabat final i l’aspecte estètic del revestiment.

És senzill instal.lar aquest tipus de terra?

Fer la instal·lació d’un revestiment de parquet laminat és senzill però comporta una gran feina, la veritat. Els professionals especialitzats les hem vist de tots colors. I moltes vegades retirem terres seminous mal col·locats, amb defectes i separacions entre lames que a part de ser poc estètiques provoquen petites filtracions de brutícia i humitat.

reformes de parquet canviarde terra

El nostre consell és que sempre que puguis contractis un bon instal·lador especialitzat en reformes. Conèixer les característiques de cada material és primordial per evitar dilatacions i contraccions provocades per canvis de temperatura. Una empresa de reformes sabrà com solapar correctament bé les cantonades o crear efectes en diagonal ara tant de moda.


En tot cas, un professional sempre et donarà garanties i un molt bon acabat que faci lluir casa teva. A Reformes Factory ens dediquem des de fa més de 25 anys a les reformes integrals de pisos i cases i les hem vist de tots colors. No serà la primera vegada ni la última que retirem terres nous malament instal·lats, així que no dubtis, sigui com sigui contacta amb professionals del sector per canviar el terra de casa. I si necessites assessorament o tens alguna consulta contacta amb nosaltres , t’ajudarem encantats.

També et pot interessar: