Guia de compres: el que has de saber abans de canviar les finestres

Canviar les finestres, què saber abans de comprar.

Alhora de plantejar-te canviar les finestres de casa moltes vegades sorgeixen alguns dubtes. Una finestra té un paper fonamental en un espai tancat. És igual que sigui d’un pis, de l’apartament de cap de setmana o de la nostra vivenda habitual moltes vegades les finestres passen discretament a ulls de l’espectador. A aquest article descobrireu que tenen tanta importancia a l’acabat final que val la pena resoldre els dubtes per encertar abans de comprar.

Les finestres són claus en diferents aspectes. Per exemple a la protecció del fred i del soroll de l’exterior, al manteniment de l’escalfor als mesos de baixes temperatures i són un gran aliat de l’estalvi energètic. Així que si vols conèixer més no deixis que s’escapi aquest article ni la calor per la finestra.

Quin tipus de finestra és millor?

Ventatges de canviar les finestres

canviar finestres velles de fusta

Possiblement ha arribat el moment que et planteges fer reformes a casa degut a l’ús i desgast de materials. A vegades passa que la idea d’actual·litzar les finestres de casa no se li dona gaire importancia. Aixó és un greu error. Tenir les finestres ben conservades i en bon estat condiciona a vegades la qualitat de vida a la llar.

Comptar amb materials ho suficientement aïllants t’aporta una protecció d’agents externs i uns tancaments de qualitat la seguretat extra per a tu i la teva familia. Així mateix , en el cas de viure a la ciutat impedirà l’entrada de sorolls de exterior i millorarà el descans diari i el nocturn.

Substituir les finestres d’interior és una de les reformes per millorar i rehabilitar una vivenda. Un canvi de finestres és una de les claus per millorar l’aspecte de la llar, al mercat hi ha varietat de materials, tipus d’obertura i acavats.

Abans de tot… Quin criteri de compra tens?

No hi ha més frustant que ficar-te en unes obres amb la inversió que suposa i adonar-te que no has triat el producte, estil o material amb encert. Per aixó a Reformes Factory et recomanem que abans de tot responguis a aquesta pregunta:

Amb quina finalitat vull canviar les finestres?

 • Per decoració | Vull millorar la imatge d’una estància, donar-li personalitat, encant i un aspecte modern.
 • Per lluminositat | Vull guanyar llum natural, entrada de sol i disfrutar les vistes a l’exterior.
 • Per aïllament tèmic i acústic | Vull optimitzar la despesa energètica i viure en silenci.
 • Per ventilació | Prioritzo en millorar la ventilació interior.

Materials :Finestres de pvc o alumini? Quina és millor?

A continuació teniu un recull de les característiques principals de cada model segons material i els estils d’obertura..

 • Finestres de fusta.
 • Finetres de pvc.
 • Finestres d’alumini.

Quan anem a comprar una finestra, una de les primeres coses que influeix al tipus de finestra a triar és la seva localització, és a dir, a on la anem a instal·lar. La situació a on va col·locada aquesta finestra condiciona i molt les característiques alhora d’escollir materials, tipus d’aïllament, estil de tancament i apertura.

Característiques del pvc

 • El pvc com a derivat del plàstic prové del petroli.
 • Él preu mig és comparable a una gamma mitjana alta de l’alumini.
 • Aïlla tèrmicament millor que altres materials.

Característiques de l’alumini

 • L’alumini és un material resistent que pot durar molts anys.
 • És 100% reciclable.
 • Bon transmisor de la calor.
 • No crema i no es descomposa.
 • Al ser prim permet millor el pas de la llum.
 • Acostuma a ser més economic que el pvc .
 • Hi ha molta gamma d’acavats i colors.
 • Té una estètica elegant.

Estils| Quin tipus d’obertura de finestra hi ha al mercat?

Ara toca conéixer quins tipus i estils d’obertura són els més comuns i adequats per a tu. No oblidis que la selecció dependrà de la necessitat, l’ús que es vulgui donar i dels gustos personals de cada persona.

canviar finestres alimini

Abatible | És l’estil de finestra més comú que hi ha. Un moviment vertical sobre el lateral per obrir completament i tancar amb tancament hermètic. L’únic que cal tenir en compte és l’espai necessari per a aquest gir, per tant és indispensable no situar-hi mobles o obstacles que ho impedeixin. Està considerada de fàcil neteja.

Corredera| Es tracta d’un sistema de carrils lateral de banda a banda per obrir i tancar. Sóm molt estèstiques i ajuden a guanyar espai. l’únic incovenient és que permeten l’abertura només del 50 %.

Oscilant | Aquestes finestres giren sobre un eix horitzontal inferior permetent l’entrada d’aire i l’obertura a la part superior. Cal tenir en compte que en aquest model l’obertura és parcial i la col·locació per exemple de cortines pot ser complicada. No obstant acostumen a ser molt instal·lades a serveis i banys perque ajuden a la ventilació dels espais..

Oscilobatent | És un model molt pràctic i versatil per diferents ocasions ja que permet l’obertura de forma vertical com horitzontal gràcies al seu eix.

Basculant | Aporta una obertura de forma horitzontal sempre cap a l’interior de la vivenda. És molt útil de cara a instal·lacions a golfes o teulades de les cases.

Fixe: En aquest cas són finestres fixes i encara que no permeten la obertura ni ventilació sí ofereixen la l’entrada de llum als espais.

Aïllament: Aïlla com cal

L’ aïllament és clau pel que fa a l’eficiència energètica de la vivenda. Quan més aïlli una finestra més estalvi energètic tant de calefacció com de climatització. Aquest és el factor que acostuma a afectar més al preu i és el que encareix més el cost de la finestra. La profunditat de la finestra i dels murs condicionaran la capacitat d’aïllament tèrmic. Per tant si precissem d’un bon hermetisme hem d’optar per una finestra de doble vidre i camara.

El tema d’evitar els sorolls del carrer o del exterior és un altre qüestió. En aquest cas hem de optar per un gruix de vidres mínim, a partir de 6 mm ja no depen de gruixus ni del vidre si no del segon aïllament que ens preocupa més és l’acústic. Aquest ho aconseguirem augmentant el gruix dels vidres a un mínim de 6 mm i acompanyat de doble vidre i la corresponent càmara d’aire. El model de finestra més adequat en aquests casos són les abatibles o oscil·lobatents.

Canviar les finestres com element decoratiu

La finestra pot ser també un element decoratiu a la nostra llar o com a mínim ajudar a crear un agradable ambient al conjunt. Si et plantejas donar-li un protagonisme també tens al mercat diferents models que criden l’atenció . Hi ha dissenys molt coneguts que pots comprar. Per exemple, la finestra francesa que t’aporta sofisticació, la de estil mallorquí , tota de fusta i d’estil rústic o la veneciana.

Resum

Quan vas a comprar una finestra ho primer que has de saber és a on la vols instal·lar i amb quina finalitat. La resposta condicionará varies característiques com el disseny, l’aïllament, materials i l’estil d’obertura i tancament. Des de la empresa de reformes de Sabadell et podem assessorar dels millors materials i característiques més adequades per al teu cas. Recorda que canviar les finestres no es fa cada any i encertant al millor producte estalviaràs calefacció i disfrutaràs de la tranquilitat de sentir-te a una casa segura i confortable.

També et pot interessar: